logo3
  • slider-01.jpg
  • slider-02.jpg

Конференция "Позитивната психология и облачните технологии: Нови хоризонти на образованието"

collage конференция
На 04 - 05 юни 2018 г. в гр. Пловдив, се проведе конференция с международно участие на тема "Позитивната психология и облачните технологии: Нови хотизонти на образованието". Организатор на събитието беше Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Участие взе и Второ ОУ "Петко Рачов Славейков" с представяне на проект за Неформално образование за щастие. Участницив конференцията бяха г-жа Милена Желязкова - директор на Второ ОУ "Петко Рачов Славейков" и  г-жа Павлина Балева - класен ръководител на IV "г" клас. На конференцията бяха наградени и победителите в националния конкурс за видеоклип "Радостта от училището", второ място заслужено спечели Радост Василева от V "в" клас.

Областен конкурс „Не забравяйте, но не отмъщавайте!"

collageивайловградУчениците от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ завоюваха и трите призови места на Областния ученически конкурс „Не забравяйте, но не отмъщавайте!" в категория Презентация, I-ва възрастова група (V-VII клас).

Първото място завоюва екипа Кристиана Райкова и Анжелика Калип от V „в" клас. На второ място беше отличена Радосвета Банкова (6 „а“), а на трето - Жани Янев (6 „в“).

Конкурсът е организиран от Регионалния съвет на тракийските дружества - Стара Загора, по повод 115 години от Преображенското въстание и 105 години от падането на Одринската крепост и от разорението на тракийските българи.

Прочети още...

... той не умира ...

Ботев1Горещи, пламенни слова прозвучаха в актовата зала на Второ ОУ "П.Р.Славейков". Учениците от VI Б, В и Г клас, представиха пред своите съученици рецитал посветен на Христо Ботев!

Един след друг изречените стихове отекваха и оставяха след себе си невидими следи в душите и сърцата на шестокласниците.

Минало, настояще и бъдеще се сляха в едно!

„Тоз, който падне в бой за свобода,

той не умира...“

След тези заветни думи всички сведоха глави в знак на почит и признателност пред великия българин и загиналите за свободата на България!

Галерия

Родителска среща ПГ

родителска среща1На 11.06.2018 г. от 18:00 часа в стая №5 ще се проведе родителска среща на Подготвителна група за 2018/2019 учебна година. 

от Ръководството